Августин Волошин - "батько карпатоукраїнського народу"

440,00 грн
Назва: Августин Волошин - "батько карпатоукраїнського народу"
Автори: Микола ВЕГЕШ, Степан ВІДНЯНСЬКИЙ
Мова: українська
Рік видання: 2020
Кількість сторінок:  472 
Розмір/формат: 60x90/16 (145x215 мм)
Обкладинка: палітурка
Серія: Політичні портрети
ISBN 978-966-922-171-1
 При купівлі комплекту книг серії "Політичні портрети" діють знижки:
- комплект з двох-трьох книг серії - 5%
- комплект з чотирьох книг і більше - 10%
Знижка у "кошику" не відображається, а буде сформована менеджером після отримання замовлення.
 
 
 

 У книзі висвітлюється життєвий шлях і багатогранна діяльність Августина Волошина (1874–1945) — Героя України (2002), президента Карпатської України (1939), видатного культурного, громадсько-політичного і державного діяча, загальновизнаного лідера українського національно-культурного напряму в міжвоєнному Закарпатті, з іменем якого цілком закономірно пов’язують національне відродження закарпатських українців у першій половині ХХ ст.

 Розповідається про історичні умови формування світогляду, національно-культурної орієнтації та політичних поглядів А. Волошина, його церковно-релігійну, культурно-освітню, педагогічну і громадсько-політичну працю та діяльність на чолі автономного уряду Підкарпатської Русі — Карпатської України і внесок у розбудову карпато-української державності напередодні Другої світової війни, а також про життя в еміграції і останні дні президента Карпатської України, закатованого 75 років тому в радянських в’язницях. Автори акцентують увагу на дискусійних питаннях, пов’язаних насамперед з політичною діяльністю Волошина та оцінкою Карпатської України як одного з етапів українського державотворення і феномену української історії. 

 Розрахована на широке коло читачів, усіх, хто цікавиться історією України, роллю і місцем у ній політичних постатей.

 

Про авторів: Микола Вегеш - український історик, вчений у галузі карпатознавства, доктор історичних наук (1999), професор (2001), ректор Ужгородського національно університету (2005–2012), лауреат премій імені Августина Волошина, Василя Ґренджі-Донського, академіка Івана Крип’якевича, академік Академії наук вищої освіти України, почесний доктор Прикарпатського національного університету імені В. С. Стефаника, кавалер ордена «За заслуги» 3 і 2 ступенів. З 2016 р. очолює кафедру політології і державного управління УжНУ. Досліджує державотворчі процеси в Україні, новітню історію країн Центрально-Східної Європи, різноманітну політологічну та геополітичну проблематику. Автор понад 600 наукових праць, у тому числі близько 50 індивідуальнихі колективних монографій, навчальних підручників і посібників. Друкувався в Великобританії, Хорватії, Словаччині, Угорщині, Румунії, Польщі, США і Канаді. Найповніше його науковий доробок представлений у двох багатотомних виданнях – «Історичні дослідження: В семи томах» (2000–2001) та «Історія і політика: В чотирьох томах» (2005).

Степан Віднянський - доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, відмінник освіти України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Почесний доктор Ужгородського національного університету, член іноземної секції Угорської академії наук, лауреат премій НАН України, нагороджений знаком МОН України «За наукові досягнення», Почесною грамотою Верховної Ради України «За особливі заслуги перед Українським народом», Почесною грамотою Кабінету Міністрів України та іншими почесними відзнаками. Досліджує широке коло проблем нової та новітньої історії країн Центрально-Східної Європи, історії міжнародних відносин та міжвоєнної української еміграції в Європі, зовнішньої політики і дипломатії незалежної України, історії Закарпаття. Автор (співавтор) близько 600 наукових публікацій, у т. ч. понад 80 індивідуальних і колективних монографій, енциклопедичних видань, навчальних посібників з історії та міжнародних відносин і понад 50 наукових праць, опублікованих за кордоном. 

 

Видання серії "Політичні портрети":

- Олександр Шумський (готується до друку)
 

Розділи: Громадсько-політичні видання

Парламентське видавництво

Відділ маркетингу: (044) 272-12-61
Бухгалтерія: (044) 272-05-83
e-mail: vvrsub@gmail.com