Олександр Шаров "Грошова глобалізація"

Назва: Олександр Шаров "Грошова глобалізація"
Автори: Олександр Шаров
Мова: українська
Рік видання: 2021
Кількість сторінок: : 680
Розмір/формат: 60x90/16 (145x215 мм)
Обкладинка: палітурка
Серія: Наукове видання
ISBN 978-966-922-191
 При купівлі комплекту книг серії "Політичні портрети" діють знижки:
- комплект з двох-трьох книг серії - 5%
- комплект з чотирьох книг і більше - 10%
Знижка у "кошику" не відображається, а буде сформована менеджером після отримання замовлення.
 
 
 

  Історіософський трактат з питань геоекономічного поширення грошових відносин : монографія..У виданні розглядаються питання хриматогенезу – появи та поширення грошей і грошових відносин в геоекономічному просторі: з моменту виникнення грошей і до повної монетизації усієї населеної території планети. Автор висвітлює основні події у розвитку грошових відносин та їх вплив на загальні процеси економічної глобалізації, включаючи встановлення у різних країнах та регіонах світу біметалічної та золотомонетної системи грошового обігу, перехід від золотого стандарту до кредитно-грошових систем, створення Бреттон-Вудської валютної системи, валютних інтеграційних об’єднань тощо. а.

 Наукова робота розрахована на вчених-економістів, спеціалістів з економічної історії та географії, аспірантів, а також рекомендується для використання студентами економічних спеціальностей (насамперед при підготовці за спеціальностями «Міжнародні економічні відносини», «Грошовий обіг та кредит», «Банківська справа» та «Фінанси"

 

ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ ШАРОВ, доктор економічних наук, професор, головний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування НАН України. Фахівець у питаннях грошово-кредитних та міжнародних економічних відносин: вищу освіту отримав в Тернопільському національному економічному університеті (1976), наукові дисертації захищав в Інституті світової економіки та міжнародних відносин АН СРСР (1983) та Інституті Європи НАН РФ (1995). (Нострифікація докторської дисертації — у Київському національному економічному університеті ім. Вадима Гетьмана — 2002). У різні роки проходив стажування у Лондонській школі економіки та Європейській школі бізнесу (1988–1989), Міжнародному валютному фонді (1992), Міжнародному інституті менеджменту в Лозані (1995) тощо. Автор майже двохсот публікацій, в тому числі монографій: «Эволюция денег при капитализме» (1990), «Конвертируемость валют» (1995), «Економічна дипломатія: основи, проблеми та перспективи» (2019). Працював на посадах заступника голови правління та дирек­тора міжнародного департаменту Національного банку України, виконавчого директора Національного депозитарію України, а також у центральному апараті Міністерства закордонних справ України та в дипломатичних місіях за кордоном. Представляв Україну у Міжнародному валютному фонді у якості заступника керуючого — Alternate Governor (1992–1993). .

 

Видання серії "Політичні портрети":

 

Парламентське видавництво

Відділ маркетингу: (044) 272-12-61
Бухгалтерія: (044) 272-05-83
e-mail: vvrsub@gmail.com