Невідомий Артюр Рембо

299,00 грн
Назва: Невідомий Артюр Рембо
Автор: Сергій Ткаченко
Мова: українська
Рік видання: 2019
Кількість сторінок:  464 с.
Розмір/формат: 60x90/16
 (145x215 мм)
Обкладинка: палітурка
Видання ілюстроване. 
Серія: Скарбниця світового письменства
 
ISBN 978-966-922-146-9
  
 
 
 
   Нова книга перекладача і перекладознавця Сергія І. Ткаченка є прикладом гармонійного поєднання практичних і теоретичних аспектів діяльности письменника. Книга складається з трьох розділів.

  У першому розділі автор представляє свої новітні переклади українською мовою найголовніших віршованих творів видатного французького поета Артюра Рембо. Другий розділ складається з аналітичних есеїв, присвячених кожному з перекладених віршів, причому до сфери аналізу залучено не лише перекладознавчі та літературознавчі, а й мистецтвознавчі та культуролоґічні дослідження. До третього розділу включені французькі оригінали віршів Артюра Рембо, а також охоплені авторським аналізом тлумачення цих віршів українськими, російськими та англійськими перекладачами. 

 Книга адресується філологам і фахівцям з проблем художнього перекладу, а також широкому колу залюблених у словесне мистецтво читачів.

 

Про автора:

Сергій Ткаченко - кандидат філологічних наук, багатолітній співробітник Секретаріату ООН (м. Нью-Йорк). Автор численних наукових статей з проблем перекладознавства, шекспірології та літературознавства, які друкувалися в Україні та за кордоном. Перекладач з германських, романських і слов’янських мов творів відомих і маловідомих поетів Західної, Центральної і Східної Європи, Північної і Південної Америки, Південно-Східної Азії, Африки, Австралії та Нової Зеландії.
Автор шести книг поезій і перекладів — «Сповідь правнука сільського писаря» (2000), «Ужинок осіннього поля» (2001), «Храм Дани» (2005), «На острові» (2009), «Оповіді від Сема» (2012) і «Під знаком Ярила» (2014), а також двох літературознавчих досліджень — «Сходження. Життя і творчість Володимира Бровченка» (2008) і «Лісові денники Петра Сороки: малярство і метафізика» (2016) і збірки літературних портретів сучасних українських письменників — книги «Пророки степу & Апостоли лісу» (2012).
Член Національної Спілки письменників України. Лауреат Міжнародної літературної премії «Тріумф», Міжнародної літературної премії «Сад божественних пісень» ім. Г. Сковороди і Міжнародної премії ім. В. Винниченка. Фундатор, головний редактор і видавець журналу «Ятрáнь» (2002–2009 рр.).

 

Розділи: Громадсько-політичні видання, Літературно-художні видання

Парламентське видавництво

Відділ маркетингу: (044) 272-12-61
Бухгалтерія: (044) 272-05-83
e-mail: vvrsub@gmail.com