Пам’ятники від слова пам’ять. Історичні розвідки

475,00 грн
Назва: Пам’ятники від слова пам’ять. Історичні розвідки
Автор: Олександр Кучерук
Мова: українська
Рік видання: 2019
Кількість сторінок:  376 с.

Розмір/формат: 70x100/16  (170x240 мм)
Обкладинка: палітурка
Видання ілюстроване. 
  
ISBN 978-966-922-142-1
  
 
 
 
 

У книзі Олександра Кучерука "Пам’ятники від слова пам’ять. Історична розвідка" під спільною обкладинкою зібрано історії окремих пам’ятників і пам’ятних місць столиці України міста Києва. Дослідження ґрунтується на розвідках апробованих у формі статей у фаховій періодиці. Текст широко ілюструється планами, фотографіями, як відомим, так і нещодавно виявленими.

Із передмови І. Гирича:

"Олександр Кучерук є одним з провідних адептів націоналізації київської історії. Він написав популярні праці про історію будинку Центральної Ради - Педагогічного музею, про українські адреси міністерств і відомств УНР та Української Держави в Києві 1917-1920 рр. Олександр Сергійович видав низку брошур і статей з історії визначних і забутих київських монументів: Богдану Хмельницькому, Петру Столипіну, Тарасові Шевченку, стелу соборності та ін. Він відкрив нішу, яка була незаповненою і незнаною. Авторів раніше цікавили хіба скульптори й архітектори київських монументів. Куди ж цікавіше і важливіше знати історію їх встановлення, які пропагандистські цілі переслідувала влада їх встановлюючи. Сьогодні модною, і заслужено, стала тема історичної пам’яті, виховання ідеологічних пріоритетів у суспільстві архітектурою і мистецтвом. Нас цікавить як мешканці міста ставилися до цих пам’ятників, як відбувалася "війна монументів" у ХІХ-ХХ ст., які ставалися ідеологічні метаморфози у масовій свідомомсті під впливом того чи іншого монумента в конкретно-історичний час.

Праці Олександра Кучерука останнього десятиріччя вивели його в число сучасних києвознавців. Добре, що з появою цієї книги читач матиме можливість ознайомитися з "біографіями" різних монументів доби російського царського і комуністичного панування над Києвом. Видані в одній книзі історії окремих київських монументів полегшать користувачу доступ до досліджень, які під однією обкладинкою укладають цілу монографію з історії київських пам’ятників. Сподіваюся, ця книжка спонукатиме не лише самого автора, а й інших дослідників на подальші студії у заданому напрямку. Впевнений, що вона буде цікавою не лише для вузького кола києвознавців, а й усіх шанувальників нашого минулого. Бо через конкретно-місцеве відкриваються ширші проблеми загальноісторичного значення."

Видання буде цікаве киянам, києвознавцям, а також усім, кого цікавить національна історія, історія культури і мистецтва України.

 

Парламентське видавництво

Відділ маркетингу: (044) 272-12-61
Бухгалтерія: (044) 272-05-83
e-mail: vvrsub@gmail.com