Олександр Шаров "Грошова глобалізація"

405,00 грн
Назва:

Олександр Шаров "Грошова глобалізація"


Автори: Олександр Шаров
Мова: українська
Рік видання: 2021
Кількість сторінок:  680
Розмір/формат: 60x90/16 (145x215 мм)
Обкладинка: палітурка
Серія: Наукове видання

ISBN 978-966-922-191

 
    

  Історіософський трактат з питань геоекономічного поширення грошових відносин : монографія.

 
 
 

У виданні розглядаються питання хриматогенезу – появи та поширення грошей і грошових відносин в геоекономічному просторі: з моменту виникнення грошей і до повної монетизації усієї населеної території планети. Автор висвітлює основні події у розвитку грошових відносин та їх вплив на загальні процеси економічної глобалізації, включаючи встановлення у різних країнах та регіонах світу біметалічної та золотомонетної системи грошового обігу, перехід від золотого стандарту до кредитно-грошових систем, створення Бреттон-Вудської валютної системи, валютних інтеграційних об’єднань тощо.

Наукова робота розрахована на вчених-економістів, спеціалістів з економічної історії та географії, аспірантів, а також рекомендується для використання студентами економічних спеціальностей (насамперед при підготовці за спеціальностями «Міжнародні економічні відносини», «Грошовий обіг та кредит», «Банківська справа» та «Фінанси"

Про автора: Олександр Миколайович ШАРОВ, доктор економічних наук, професор, головний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Фахівець у питаннях грошово-кредитних та міжнародних економічних відносин: вищу освіту отримав в Тернопільському національному економічному університеті (1976), наукові дисертації захищав в Інституті світової економіки та міжнародних відносин АН СРСР (1983) та Інституті Європи НАН РФ (1995). (Нострифікація докторської дисертації — у Київському національному економічному університеті ім. Вадима Гетьмана — 2002). У різні роки проходив стажування у Лондонській школі економіки та Європейській школі бізнесу (1988–1989), Міжнародному валютному фонді (1992), Міжнародному інституті менеджменту в Лозані (1995) тощо.

Автор майже двохсот публікацій, в тому числі монографій: «Эволюция денег при капитализме» (1990), «Конвертируемость валют» (1995), «Економічна дипломатія: основи, проблеми та перспективи» (2019).

Працював на посадах заступника голови правління та дирек­тора міжнародного департаменту Національного банку України, виконавчого директора Національного депозитарію України, а також у центральному апараті Міністерства закордонних справ України та в дипломатичних місіях за кордоном. Представляв Україну у Міжнародному валютному фонді у якості заступника керуючого — Alternate Governor (1992–1993).

 

 

Розділи: Наукові видання

Парламентське видавництво

Відділ маркетингу: (044) 272-12-61
Бухгалтерія: (044) 272-05-83
e-mail: vvrsub@gmail.com